U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Opletten met cash betalingen vanaf 1 januari 2014!

 

In het kader van de anti-witwaswetgeving is het belangrijk dat een ondernemer weet of hij al dan niet een factuur in contanten mag innen. Bankbiljetten en muntstukken zijn een wettelijk betaalmiddel. Een ondernemer mag een klant dus in principe niet weigeren om in cash geld te betalen. Er bestaat echter een zeer belangrijke uitzondering op die regel, namelijk het verbod van bepaalde betalingen in contanten op grond van de anti-witwaswetgeving.

Wat veranderde er vanaf 1 januari 2014?

Vanaf 1 januari 2014 werd de drempel van € 5.000 verlaagd naar € 3.000. Bij de verkoop van een onroerend goed mag er vanaf 1 januari 2014 zelfs helemaal niets meer cash betaald worden.

Let op, sinds 1 januari 2014 is er geen versoepeling meer voor vastgoedtransacties. Daar zijn alle cash betalingen, inclusief voorschotbetalingen, verboden.

De inlichtingen zoals meegedeeld op deze pagina zijn louter van algemene aard en kunnen geenszins als sluitende professionele juridische adviesverlening aangepast aan specifieke of concrete persoonlijke omstandigheden worden beschouwd.

Terug naar boven
Sluit menu Home Sweet Home